Remove From Favorite Add To Favorite

Teigar – en beslutning på blot 10 minutter

Turen går til Hovedgård, hvor smalle veje snørkler sig omkring fantastiske gamle gårde, som vidner om et Danmark, som det har været for en del hundrede år siden.

Jeg følger vejen, som min ruteapp foreskriver, mens jeg forestiller mig hvordan livet dengang må have været. Dengang var den islandske hest heller endnu ikke kendt i Danmark.

Snart støder jeg på skiltet, som viser Teigar Rideudstyrs logo, og drejer ind på en skøn anlagt grusvej, der utvivlsomt kunne være herligt at ride på. Jeg får øje på et skønt og idyllisk sort træhus med hvide vinduer, det er her hvor Teigar Rideudstyr holder til.

Formålet med mødet i dag er primært at få drøftet hjælp til oversættelser, da Sofie Jensen, som ejer Teigar Rideudstyr fremover også gerne vil forsyne tyske kunder med Rideudstyr til den islandske hest. Tysk er mit modersmål og selvom jeg ved siden af at drive islaendere.dk til daglig arbejder med web og grafik, får jeg efterhånden flere oversættelsesopgaver. Sofie havde desuden fulgt medieportalen islaendere.dk, som hun synes godt om, da hun også mener, at det er noget, som vi manglede i vores islandshesteverden.

Jeg glæder mig meget til at møde Sofie, og er nysgerrig at se hvem der står bag den kendte ridebutik og lære endnu et passioneret menneske i vores islandshesteverden at kende. Det er oplagt at vi også investerer tiden til at få lavet et advertorial, som dette, som er en blanding af redaktionelt indhold, som er ledsaget af en reklame efter artiklen.

Jeg møder en ung kvinde med et indbydende varmt smil i en meget hyggelig, lys og stemningsfuldt indrettet butik. Mens jeg drikker en god varm kop kaffe fortæller Sofie om begyndelsen af butikken.

I april 2008 startede Sofie Teigar Rideudstyr efter en beslutning, som hun havde taget på blot 10 min.

”Jeg var træt af man ikke kunne få udstyr til den islandske hest i mit nærområde. Man skulle køre rigtig langt for at finde et ordentlig udvalg. Så jeg tog chancen og åbnede Teigar, da jeg tænkte der måtte være et marked for det.”

Sofie er vokset op det sted, hvor hun nu driver sin egen butik. Dengang hendes forældre havde drevet forretning derfra, var det sikkerhedssystemer og alarmer, som har været omdrejningspunktet hos familien. Sofie har både en opvækst hos selvstændig erhvervsdrivende forældre plus en salgsuddannelse og finansøkonomuddannelse i bagagen. Egentlig havde hun planer om at blive ejendomsmægler og drive handlen med rideudstyr ved siden af.

Hun var lige ved at aflevere hovedopgaven som finansøkonom, da idéen med Teigar Rideudstyr opstod. Arbejdet som ejendomsmægler blev der dog aldrig tid til, da butikken snart fyldte hele tilværelsen og voksede sig stort på kort tid. Det kræver utvivlsomt en ordentlig portion passion og ihærdighed, da der ikke bliver meget tid til overs for at kunne holde fri som selvstændig. Det kræver en arbejdsglæde og kærlighed for opgaven.

Sofie nævner flere gange hvor glad og taknemmelig hun er for den opbakning og hjælp, som hun har fået af venner og især familien. Hun kan den dag i dag huske den første vare, som der er blevet solgt i hendes online butik og det var en Maddox ridejakke.

”Jeg var jublende lykkelig da den første ordre var på webshoppen. Det var så stort.”

Teigar Rideudstyr startede i 2008 på 16 kvm, som senere er blevet udvidet til 160 kvm i dag. Sofie har fra start fokuseret på at nå ud til hele Danmark ved både at have webshop og butik. I dag har Teigar Rideudstyr kunder over hele Danmark.

”For 5 år siden ansatte jeg Heidi. Vi har dog efterhånden kendt hinanden i snart 13 år. Vi er utrolig gode til at arbejde sammen, da vi supplere hinanden godt. Jeg er enormt glad for at arbejde sammen med hende.”

 Heidi og Sofie fra Teigar rideudstyr

”Vi er ikke en lavprisbutik, vi er nødt til at holde os til de vejledende anbefalede prissætninger for at kunne sikre at vi stadigvæk er der i morgen. Det er afgjort service og rådgivning, hvor vi differentierer os og yder en stor indsats! Det falder os dog meget naturligt. Vi sætter os ind kundens situation og interesserer os for vedkommendes behov og så behandler vi vores kunder, som vi selv ønsker at blive behandlet.”

Jeg fornemmer den glæde og entusiasme som Sofie fortæller med, hvor meget hun nyder at komme ud for at møde både nye og ”gamle” kunder.

”Vi har den mission og grundlæggende værdi om ikke blot at være ordentlige, men at være søde og rare ved vores kunder. Det gør også det hele mere sjovt for os selv. Man er nødt til at beholde et prisniveau for at kunne overleve og det kommer faktisk også kunderne til gode, fordi man fortsat er her, og bliver her. At service er i højsædet hos Teigar Rideudstyr, ses også på stjerner og anmeldelser og på antallet af følgere på deres Facebook side.

Så snart jeg nævner ordet ”sadel” bemærker jeg at Sofies øjne begynder at stråle. ”Sadler er simpelthen min lidenskab. Jeg kører ud på sadelprøvninger hver uge og jeg går meget op i at kunne rådgive således at rytterne får en god oplevelse af det. Fremover vil min kollega Heidi også tage ud på sadelprøvninger. Heidi har været ude på sadelprøvninger sammen med mig, og hun har en lige så stor interesse i sadler og anatomi. Hun har ligesom jeg også gennemgået sadeltilpasningskurser”.

Det foregår på den måde, at man bestiller en sadelprøvning til rundt 600 kr. ”Man er nødt til at tage et salær for at bruge næsten en hel arbejdsdag på at køre ud. Men vi har den politik, at såfremt man ender med at købe en sadel, får man det beløb for selve sadelprøvningen godskrevet.” Skulle man bo udenfor en radius af 50 km fra butikkens adresse, kommer der et lille beløb for km. penge oveni. Forleden kørte Sofie hele vejen til Fyn, hvor hun blev booket til en sadelprøvning ved en enkel person.

”For blot få dage siden holdte Heidi og jeg et foredrag omkring sadler og hvordan sadler optimalt skal ligge på hestene. Vi er ikke sadelmagere, men selv sadelmagere er indbyrdes uenige og diskuterer meget om den optimale sadelpasform. Vi inddrager både viden, mange års erfaring plus sund logik. Det, som vi påpeger er nogle typisk belastede områder på hesten, som gerne skal blive aflastet og som helst skal blive aflastet på optimal vis, det vil sige at belastningen og vægten bliver lige fordelt.”

Afsluttende tilføjer Sofie: ”Det er de glade kunder, som giver energien. Når vi kan rådgive vores kunder til at finde den sadel, som både rytteren sidder godt i og som passer hesten bedst er vi med til at understøtte en lang holdbarhed af hesten og en god rideoplevelse for kunden. Det gør os glade.”

sofieDet interesserer mig i hvor lang tid Sofie havde redet på islandske heste og hun fortæller at det faktisk er på baggrund af en sjov historie. Hun havde redet andre racer i mange år, men var slet ikke kommet i berøring med den islandske hest. En dag havde hendes far dog indgået en byttehandel med en kunde, hvori der indgik nogle islandske heste. Sofies forældre havde også været glade for heste, derfor syntes hendes far, at det kunne være spændende at have islandske heste. Det var der, hvor Sofie første gange havde med islandske heste at gøre og faldt for den islandske hest.

Hun endte med at købe Gleymmerey fra Nørhave i 2003, da hoppen var 2 år gammel. Som 5 års blev hoppen kåret med Gunnar Hafdal som rytter. Siden har hun avlet på hende og redet hende. Sofie deltager også i et par stævner om året, og derudover nyder hun lange rideture ud i det fri.

teigar

 

Mig bekendt er der ikke navngivet nogen vulkan på Island med Teigar, hvilken historie står bag butikkens navn? Sofie fortæller at hendes forældre købte gården af nogle færinger i 2008, som havde døbt gården Teigar. Teigar betyder jordlodder og at det er gårdens navn. Gården er delt op i 13 matrikelnumre og var derfor blevet kaldt Teigar. Det stod på gavlen af gården. ”Jeg valgte det da jeg gerne ville have at butikken skulle hedde noget specielt, og som havde forbindelse til gården hvor det hele er startet.”

Sofie løfter desuden sløret for en ny spændende begivenhed, som er døbt ”Teigars årlige hestefest”. Der bliver lavet opvisninger på den nyanlagte ridebane, bl.a. af en anden gangartshesterace og det lægger op til at blive to dage i skøn og hyggeligt samvær.

Sæt gerne kryds i din kalender den 26. og 27. august 2017. Du kan læse om begivenheden på www.teigar.dk under kommende arrangementer eller på Teigars Facebook side. Klik på annoncen nedenfor og kom direkte videre til arrangementet på facebook.

Annonce

GIGA 900 400 TEIGAR

Spread the love