Rasmus Møller Jensen og Eques – om at være guldsponsor ved Istølt

Ib Dyhr

Rasmus Møller Jensen og Eques – om at være guldsponsor ved Istølt

Rasmus Møller Jensen træner på isen sammen med Leikur fra Bispegården. Foto: Ib Dyhr

 

Rasmus Møller Jensen – om at være guldsponsor ved Istølt

Inspireret af at have set heste på is til stævner i Island, stablede Rasmus Møller Jensen sammen med Kari Baklund, Mette Logan, Lis Jørgensen og Malu Logan ISTØLT Aarhus på benene i 2001. Der manglede lige et event til vintersæsonen, som ellers er en mere stille periode, mente de.

– Der er mere ro om vinteren, og indendørs arrangementer byder på en hel anden stemming – det er mere intimt og hyggeligt, og fællesskabet omkring den islandske hest fornemmes mere intensivt, fortæller Rasmus Møller Jensen, da vi møder ham i isarenaen i Frederikshavn ved årets PR-event. 

-I 2014 valgte jeg dog at træde tilbage som arrangør af ISTØLT Frederikshavn og trådte i stedet ind som sponsor. Det er unikt med den støtte, som man får heroppe i Frederikshavn. Det er det, der gør, at det overhovedet er muligt at stille dette event på benene. Det er især fantastisk, at det også er lykkedes at få eksterne sponsoreres øjne op for dette unikke event. Det er jo ellers kun hestebranchen, som ganske naturligt har interesse i at blive synlig ved et event som dette. I Frederikshavn bliver større eksterne brancher nu bliver synlige i vores hesteverden, og det gør det endnu mere specielt, at man har opnået dette høje niveau her i Frederikshavn.

 

 

 IMG 0003
Detaljerne skal på plads inden PR-Event ISTØLT Frederikshavn. Fra venstre: Niels Bay Christensen, Kristina Christensen, Jan Michael Madsen og Rasmus Møller Jensen.

 

Rasmus fortæller, at det for hans virksomhed er interessant at være sponsor for ISTØLT Frederikshavn, på grund af den store eksponering. Omkring 50.000 mennesker nåede man ud til i 2016 med TV-transmittering og gratis live streaming. Det vil Rasmus gerne understøtte og være med i som sponsor.

-ISTØLT Frederikshavn er både for mig som rytter og som sponsor meget interessesant – det er især den gode stemning i forsæsonen, det mere tætte miljø og det store fælleskab ved indendørs arrangementer, som tiltaler mig. Kæphesten for mig som sponsor i dette arrangement er, at man lægger mange kræfter og fokus i at give publikum en oplevelse. Det kan mærkes hele vejen igennem. Det er billigere for deltagerne og for publikum pga. støtte af sponsorerne. Og det gør det igen interessant for os sponsorer pga. den fantastiske eksponering. Derfor vil jeg gerne investere her med et betydelig større bidrag end ved andre arrangementer, fortæller Rasmus.

Hvilke heste skal vi opleve dig ride ved ISTØLT Frederikshavn? 
Vi ville gerne vide udfra hvilke kriterier Rasmus udvælger hestene, som han medbringer til ISTØLT Frederikshavn, og Rasmus fortæller:

-Hestene bliver en smule mere usikre pga. at underlaget har en anden beskaffenhed. Det kræver, at hesten virkelig flytter sig godt for schenklerne. De fleste heste falder mere ind i volten på isen, så det kræver mere af hesten – at de er gode til at runde sig, og at de ligger godt i rammen og er under hjælperne. Hestene kræver mere støtte. Des mere lydhøre og smidige hjælpere som hesten kan rides med, des bedre er oplevelsen både for hest og rytter.

-Belastningen er stor, hestene er mere ømme i deres muskulatur dagen efter. Det er ikke spor farligt, blot mere belastende i nogle dage. Hestene er trætte og ømme, og får efter arrangementet dage med let træningsarbejde for at få mælkesyren ud af kroppen igen. Det er fremragende med de discipliner, som vi ryttere skal fremvise og det ville også være alt for farligt med galop i disciplinerne. Rasmus fortæller, at de to heste, som han tager med til ISTØLT Frederikshavn er:

Garpur frá Kjarri.
-Han er en nyindkøbt hest for bare én måned siden, altså i december, og han er lige fyldt 7 år. Det er det første arrangement, som han kommer med til. Mine forventninger til ham er, at han primært skal rides til udendørs arrangementer, men nu skal han først samle på oplevelser. Han har de kvaliteter, som jeg søger efter i en konkurrencehest –  først og fremmest at man kan ”tænde og slukke” for fremdrift og energi, at hesten er naturlig smuk, har store bevægelser, og er udtryksfuld i alle gangarter. Han har en god naturlig skridt, og er hele vejen rundt en meget stærk hest på et virkelig højt niveau. Jeg ejer Garpur ejer sammen med John Siiger, og han køres nu i stilling som min fremtidige konkurrencehest.

 Leikur fra Bispegården
-Jeg red Leikur til DM 2016. Han har klaret sig godt i femgang og i T2, og han har deltaget i ISTØLT en gang før, og han har selvfølgelig mere erfaring med sine 12 år. Han er nu nået til det stadie, hvor han skal videre, og han bliver derfor også sat til salg af sin ejer Lene Nord, hvor jeg hjælper med at finde den rette nye ejer til Leikur.

Når han ikke lige er involveret i ISTØLT Frederikshavn som rytter og som sponsor, har Rasmus fokus på de mange gode kåringsheste, som han har i stalden lige nu. Han fortæller:

-De bedste er i stalden igen, herunder Hetja fra Nordal, Eyja fra Canada og Danmarks bedste femårs hingst i 2016, Fokus fra Nøddegarden. Det er nogle af de navne, som jeg satser på i forbindelse med VM 2017. Jeg viste 25 kåringsheste i Danmark og Tyskland, som opnåede et gennemsnit over 8 totalt, så 2016 var helt klart en rigtig god kåringssæson at se tilbage på.

Generelt fortæller Rasmus, at han også satser mere på salgsheste i stalden i fremtiden –  yngre heste fra 6 års alderen, topheste, som han ønsker at formidle til flere unge potentelle konkurrenceryttere. Han fortæller, at det er spændende at arbejde med at finde det rigtige match af hest og rytter.

-Weekendkurser vil jeg dog ikke skære ned på afslutter Rasmus, før han til slut løfter sløret for en meget interessant nyhed: -Jeg kan deusden også løfte sløret for, at der er lagt planer for at etablere endnu et indendørs arrangement i Danmark. Det bliver meget stort, og der bliver bestemt noget at glæde sig til, afslutter han. 

 

Post A Comment