Nytænkende og personligt programformat med islandske heste!

Nytænkende og personligt programformat med islandske heste!

Journalist ved TV2 ØSTJYLLAND Anna Louise Thranæs med sin islandske vallak Oskar fra Vidtskue. Foto: Islaendere.dk

 

I denne uge er der premiere på en nytænkende og ganske personlig programrække på TV2 Østjylland. I programmerne kommer vi tæt på journalist Anna Louise Thranæs´ liv med islandsk hestehold. Et liv fyldt med både glæder og genvordigheder, men også evige bekymringer og store forhåbninger? Islaendere.dk har besøgt Anna og ikke mindst hendes islandske heste forud for programrækkens premiere.

Det er første gang, at vi i danske medier kan opleve en hel programrække med omdrejningspunktet islandske heste. I programserien, der foreløbig er på otte programmer, byder Anna Louise Thranæs seerne velkommen hjemme på gården “Vidtskue” ved Balle på Syddjursland. Mange vil sikkert genkende Anna Louise som vært på TV2 sporten for år tilbage og som TV-værtinde på udsendelserne “Vild med Dyr” fra TV2´s regionalstationer.
I øjeblikket er hun ansat ved TV2 Østjylland, hvor redaktionen straks så potentialet i det identificérbare emne. Anna Louise fik grønt lys til en programserie om glæderne og forundringerne ved at eje islandske heste.

 

anna2
Anna Louise Thranæs hjemme i stalden på gården “Vidtskue” Foto: Islaendere.dk


Oskar og Oskadís
Det er Annas to, snart tre islandske heste, der spiller hovedrollen i programserien kaldet “VILD med HEST”. Idéen til programmerne udsprang hovedsagelig af Annas første hjemmeavlede islandske hest, nemlig den for Anna udfordrende men elskelige vallak, Oskar. En seks års nytilredet unghest, som hun efter at være faldet af med hjernerystelse til følge opsøger hjælp og råd til, for at få vilje, evne og mod til at ride ham igen. 

Også Oskadis, der er mor til Oskar, som nu er i fol med Annas nabo´s hingst, Tónn fra Auðsholtshjáleigu ejet af Hildur Sigmarsdóttir, Stutteri Frisendal, vil komme til at spille en væsentlig rolle i serien fremadrettet, da det er planen, at programrækken fortsætter efter de otte programmer. 

Anna-Louise fortæller: -Udgangspunktet for programmerne er min store og livslange passion for heste. Jeg har redet, siden jeg var barn, og stiftede for ca. tyve år siden bekendtskab med islandske heste. På det tidspunkt læste jeg til lærer i København, og i Dyreparken fik jeg min første part på en islandsk hest.

Jeg har altid drømt om at lave TV om heste, og i dette tilfælde har alle på redaktionen hørt om de genvordigheder, som jeg har oplevet efter mine fald af Oskar. Så udgangspunktet for “VILD med HEST” er, at jeg selv er omdrejningspunktet. Jeg tror, at alle fortællinger begynder med, at man undrer sig, er nysgerrig og gerne vil blive klogere. Men jeg må da indrømme, at det er med hjertet oppe i halsen, at jeg viser både min uvidenhed og sårbarhed for åben skærm. For….mon folk kan lide det? Ikke desto mindre, er jeg ikke i tvivl om, at der sidder mange derude, der kan identitificere sig med tvivlen, følelserne, glæderne og skuffelserne ved at avle sin første islandske hest eller i det hele taget blive ejer af en islandsk hest.  

anna1
Vi kan glæde os til at følge Anna Louises hoppe Òskadis, der skal fole til foråret. Foto: Islaendere.dk

Måske har jeg bare avlet en hest til en anden?
I programmerne møder Anna professionelle trænere, en mentalcoach, alternative hestebehandlere og universitetsforskere for at blive klogere på sig selv og på Oskar for (forhåbentlig) at blive i stand til at ride ham igen som hendes indre ”tolv årige pige” så frygtelig gerne vil.

– Ved at være ansat på en TV2 Region, har jeg haft en høj grad af frihed til at få lov til at prøve dette nye koncept af. Jeg tror, mit held har været, at jeg har lavet Vild med Dyr-programmerne, der også tog udgangspunkt i mit store hjerte for dyr tilsat en naturlig forundring over dyrenes levevis og vilkår. 

-VILD med HEST er en programrække, der afspejler en trend i forhold til, at der produceres indhold for interessefællesskaber. Programmerne er lavet i samarbejde med min kollega fotograf Pernille Olsson, der faktisk er lidt bange for heste og mange gange undrende har stået på sideinjen, når jeg har grædt, grinet og bandet i frustration over mine manglende viden og evner overfor hestene. Så man kan godt sige, at det er mit og Pernille hjertebarn, som vi glæder os enormt til at brede ud men også er meget spændte på modtagelsen af.

-Inderst inde håber vi, at programmerne tiltaler andre med en livvstil, som de brænder for. På den måde føler vi allerede, at vi er blandt ligesindede. Måske vil nogen sige at jeg er en amatør, men jeg håbe,r at man kan identificere sig med mig. De første 6 programmer i serien ligger klippet og klar, og hvert program har en varighed af 6-8 minutter, og det er planen, at der kommer flere programmer. Den seneste optagelse blev produceret til Istølt 2017.

Fakta om VILD med HEST
Fotograf og klippetekniker: Pernille Olsson
Platforme: TV2 ØSTJYLLANDS hjemmeside, facebook og som streamning hos islaendere.dk
Premiere: De første programmer udkommer på én gang i uge 8.
Optagelserne begyndte i sommeren 2016 og er foregået løbende henover efteråret 2016.

Fakta om Anna Louise Thranæs Didriksen
Freelancejournalist med fast tilknytning til TV2 Østjylland. Oprindelig uddannet folkeskolelærer, med en TV-karriere, der begyndte på TV2 Sporten i 1994.Født og opvokset i Silkeborg. 
Anna første islandske hest hed Malti fra Ærø.
Anna bor bor nu med sin mand og tre børn på landejendommen Vidtskue på Syddjursland.

Post A Comment