Remove From Favorite Add To Favorite

Ny bog om islandske heste

Mangler du stadig at finde den perfekte julegave til en islandsrytter du kender?

Eller er der stadig plads til flere punkter på din egen ønskeseddel? Så kunne Lise Hvarregaards nye bog “Islandske Heste – Fakta og fortællinger” være et godt bud på, hvad der skal under træet i år.

Forfatter Lise Hvarregaard har den islandske kultur helt inde under huden. Udover at være lektor, foredragsholder og forfatter, så har hun også tidligere undervist på Islands Universitet i Reykjavik og rejst rundt i landet for at indsamle originale fortællinger og kilder, der endnu ikke har været oversat til dansk. Det skriver Vendelboposten.dk, der har portrætteret den nordjyske forfatter i forbindelse med hendes nye bogudgivelse.

boganmeldelse forsideMere end tal og kåringsresultater

Bogen kommer omkring alle de aspekter, der gør islandske heste til noget specielt. Men i stedet for blot at berette om gangarter, farver, navne og avlslinjer, så tager Lise Hvarregaard udgangspunkt i, at hestens historie ikke kan fortælles uden også at inddrage menneskerne, landskabet og årstiderne i Island. Bogen lever derfor op til sin titel, der lover mere end bare fakta, og giver læseren et unikt kultur-historisk billede af Island og af islændingenes folkesjæl.

Praktisk brug og spøgelseshistorier

Fortællingerne i “Islandske Heste – Fakta og fortællinger” kommer vidt omkring, og du kan blandt andet læse om islændingenes brug af heste før 2. verdenskrig, hvor både præster, læger og postbude var afhængige af de hårdføre dyr som transportmiddel. Forfatteren vender derudover også mange af de gamle islandske folkefortællinger og sagn, hvilket blandt andet bringer os frem til kapitler om ældgamle spøgelseshistorier og fortællinger om det islandske elverfolk, hvis evne til at avle gode heste langt overgik menneskenes.

“Islandske Heste – Fakta og fortællinger” koster dd. 349 kr. og er forfatter Lise Hvarregaards anden bog om islandske heste. 

Spread the love