Remove From Favorite Add To Favorite

Lovgivningen om hold af heste er ikke helt fejlfri

De nye lovkrav for hestehold er kommet med gode tilføjelser, såsom afskaffelsen af spiltove og lovkravet om adgang til folde.

Men der er stadig visse væsentlige punkter, som lovgivningen om hold af heste ikke har.

Dyrenes beskyttelse nævner bl.a. i et høringssvar, at definitionen af et hestehold ikke er beskrevet. Dvs. at et hestehold i princippet godt kan beståaf én hest. Dette er ikke at foretrække, da heste er flokdyr og har brug for social kontakt med andre artsfæller. Der er dermed heller ikke nogen lov, der siger, at heste skal stå på fold sammen med andre heste. En af grundene hertil er, at det simpelthen er for svært at kontrollere.

Dyrenes beskyttelse mener samtidig ikke at motionering af hesten fem dage om ugen er nok. Enhver hest burde skulle på fold eller motioneres hver dag, da afveksling fra ophold i stalden giver en miljøberigelse og en aktivering af hesten. Dette øger velfærden og er mentalt stimulerende og kan modvirke stereotyp adfærd.

Stereotyp adfærd kan være en indikator for, at dyr oplever begrænsninger i forhold til at kunne udføre sin naturlige motivation og adfærd og er derfor ikke at foretrække. Længere ophold på græsfolde vil også forlænge tyggetiden samt spytsekretionen, som er nødvendig for, at hestens fordøjelsessystem fungerer korrekt.

En anden lidt underlig restriktion i lovgivningen er kravet om, at der ikke må være mere end 20 heste på én fold. Hesteflokke i naturen kan sagtens beståaf mere end 20 heste. Man har set hesteflokke på over 100 heste på større naturarealer og derfor giver restriktioner på flokantallet ingen mening.

 

Spread the love