LOGIN

Lovgivningen om foldforhold

Remove From Favorite Add To Favorite

Lovgivningen om foldforhold

I den nye lovgivning for heste, som blev vedtaget i 2007, blev der lavet få tilføjelser til foldforholdene.

De nye krav omhandler bl.a. foldens størrelse og krav til motionering, men den største forandring er nok, at alle heste skal have adgang til en fold. Alle heste har brug for bevægelse, da det styrker led og muskler og sætter gang i blodcirkulationen og er dermed vigtigt for at de kan forblive sunde og raske.

Af §16 fremgår det, at alle heste skal have adgang til en fold. Folden skal som minimum have størrelsen 800 m3, hvor den korteste side skal være 20 meter. Hvis der er mere end fire på folden skal der tilføres yderligere 200 m3 pr. hest. En fold må ikke bruges af mere end 20 heste. Hvis man har flere heste end 20, skal der etableres flere folde. For eksisterende hestehold træder denne lov først i kraft 1. januar 2016.

Sjætlandsponyer og islandske heste kan undtages for skur på folden, men de skal have adgang til læ og tørt leje. Som noget andet, der også blev indført er, at ifl. §17 skal heste motioneres eller have fri adgang på folden mindst to timer fem dage om ugen, medmindre der er veterinære årsager til at holde hesten inde. Dvs. at så længe hesten motioneres eller trænes i to timer, hvad enten det er ridning, skridtmaskiner eller løbebånd, behøver hesten ikke komme på fold. Derudover skal plage under to år gå på fold sammen med artsfæller, for at sikre en sund udvikling af hestens adfærd. For plage og ungheste gælder det ligeledes, at hvis de motioneres mere end to timer om dagen behøver de ikke komme påfold.

Til sidst skal alle heste, der går ude mere end 12 timer om dagen i vinterperioden have adgang til et læskur. Tidligere har det kunnet fraviges vores islandske heste og shetlandsponyer, men er nu også blevet lovpligtigt for disse racer.

S

Spread the love
No Comments

Post A Comment