Historien bag Karlslund – brandet til islandske hestefolk

Tænker du nogensinde over, hvad der gemmer sig bag historien om en iværksættersucces i islandshesteverdenen?
Hvem opfinder løsninger tilpasset vores specifikke hesterace, og hvordan?

Mød Heidi og Dennis Thrysøe – ægteparret bag det kendte islandshestebrand “Karlslund”

Hovedkontor med duft af hest og læder
Det er duften af læder, der møder én, når man træder ind i Karlslunds showroom hjemme på adressen i Ellidshøj.
Udefra ligner Karlslunds “hovedkontor” et hyggeligt nedlagt landbrug, men her ligger i virkeligheden en handelsvirksomhed og en aktiv gård med en familie på fire og adskillige islandske heste.

Vi er på kanten af et mindre landsbysamfund i ét af Aalborg kommunes yderdistrikter. Her er lys, luft og masser af plads, for det kræver sin ejendom at rumme en stor virksomhed side om side med fritidslandbrug, trænings- og salgsstald for islandske heste. Man skulle næsten ikke tro det, men her midt i bakkerne omgivet af islandske heste, ligger en stor virksomhed med en populær vare på hylderne. Over 100 forhandlere i 15 forskellige lande verden over, sælger virksomhedens produkter, og fra denne adresse sendes op mod 3000 pakker om året med udstyr til islandske heste og deres ryttere.

Iværksætterhistorien bag Karlslund tog sin begyndelse i 2009. På det tidspunkt drev en ung Heidi Thrysøe “Geysirheste”, en salgs- og træningsstald for islandske heste. På samme tid arbejdede hendes mand Dennis Thrysøe som IT-ingeniør – dels som selvstændig hjemmefra og dels i en virksomhed. De islandske heste fyldte meget i parrets dagligdag, og hestelivet kombineret med Dennis´ it-kundskaber, satte skub i flere “projekter” på et tidspunkt, hvor internettets muligheder voksede. Bl.a. startede Dennis portalen hestar.dk, og udviklede software til statistik og registrering af bl.a. avl og søgefunktioner på portalen. Portalen opnåede på trods af megen nyskabelse ikke i første omgang stor udbredelse, og hurtigt skiftede parret spor, udfra at Heidi i sin træningsstald ofte oplevede, at kunderne efterspurgte udstyr tilpasset netop den islandske hest. Parret slog derfor til i 2009, og overtog brandet Karlslund efter forretningsmanden Søren Berg.

På det tidspunkt var brandet mest kendt for sine sadler.

Udstyr udviklet ud fra førstehåndserfaringer
Stille og roligt viste det sig, at Dennis’ stærke it-kompetencer og Heidis førstehåndserfaringer fra stalden med både heste og kunder var en rigtig god kombination. De efterspørgsler, som Heidi oplevede fra kunderne, blev omsat til gedigne brugbare produkter til hverdagen med og omkring islandske heste. Inspireret af mange besøg på Island og med inspiration fra venner og bekendte i islænderkredse var vejen banet for udvikling af udstyr til den islandske hest og beklædning til den islandske hesterytter.

Samtlige produkter af mærket Karslund er udviklet i Danmark hjemme på adressen i Ellidshøj, og parret kender og besøger ofte samtlige producenter, der for sadlernes vedkommende produceres i Europa og det meste af beklædningen i Asien. Alt lige fra vægten af Karlslunds letvægtsbøjler samt silikonehåndtaget på Karlsundpisken er idéer, der er opstået rundt omkring køkkenbordet, og efterfølgende testet i Heidis træningsstald. Det i sig selv er en sjov historie.

Parret har således en finger med i samtlige dele af design/udvikling og produktions-processen, og der ryger ikke noget over disken, før det er testet og gennemprøvet ude i “virkeligheden”.

heidiogdennisthrysøe
Heidi og Dennis Thrysøe i Karlslunds showroom. Foto: islaendere.dk

Parret fortæller:
“Udover at vi selv udvikler vores produkter, “designer” vi også selv vores visuelle markedsføringsprofil. Vi har fra starten haft øje for at køre en stram og ensartet visuel linie i logo, tags, annoncer, på messer, osv. Jeg kan godt lide at gå i detaljer med f.eks. tags´ene på vores produkter. Det er vigtigt, at kunderne oplever genkendelighed og kvalitet i mødet med vores produkter. Det gælder alle stadier – lige fra at kunden første gang ser brandet, genkender logoet og rører ved produktet. Vi går ikke på kompromis. F.eks. kan jeg blive irriteret, hvis pantonefarven (den røde farve) på vedhængte Karlslundmærke på f.eks. ridebukser eller trenser ikke er fuldstændig i overenstemmelse” griner Dennis, der må siges at have sans for detaljen. “Jeg er ikke ked af gå systematiseret og struktureret til værks, og det har været en stor fordel, at jeg selv har kunnet udvikle individuelt tilpasset lagerhåndteringssoftware, samt software bag hjemmeside og webshop tilpasset vores behov”.
Det bliver da også for alvor tydeligt, da vi træder ud af showroom´et og ind i pakkeriet, at Karlslund er vokset til at blive et stort foretagende. Lageret rummer 200 m2 pakke-lager og 200 kvm. koldt lager plus en 20 fods samt en 40 fods container. Kunder over hele verden kan rekvirere netop den sadel, de måtte ønske, udfra at have prøvet modellerne ude ved forhandlerne, og der er altid mulighed for, at forhandleren kan få tilsendt en prøvemodel, som kunden kan prøve hjemme.

Pt. er Tyskland Karlslunds største marked. I Danmark oplever Heidi og Dennis en trofasthed i forhold til brandet. “Vi kan især mærke den store interesse og tilfredshed fra danske islandshesteryttere, når vi er ude på salgsmesser som feks. Worldtølt. Vi får ofte feedback og idéer fra kunderne, og så vækker det ekstra glæde, når vi fortæller, at vi selv står bag udvikling og markedsføring fra idé til endeligt produkt” afslutter Dennis og Heidi.

pakkerikarlslundDer pakkes på livet løs i Karlslunds lager. Foto: islaendere.dk

Spread the love