Remove From Favorite Add To Favorite

10 unødige bekymringer før din rejse til Island

Skal du på dit første ophold i det spektakulære og betagende land til sommer? Gør du dig tanker eller overvejelser om, hvordan tingene fungerer højt mod nord? 
Det gjorde vi, og vi fandt hurtigt ud af, at nogle overvejelser var så overflødige, at vi anbefaler at strege dem af listen allerede nu!
Du må godt grine af os lige her…..Bekymring 1: Kommer jeg til at opleve og kunne tage billeder af islandske heste i deres naturlige miljø?

Et rungede JA. Endda i så rigt et antal, at du nemt kan vente på det helt rigtige Kodak-moment. Du kommer ingen vegne, hvis du bremser bilen, hver gang, du får øje på en flok. 

Det er ikke et ualmindeligt syn, at se turister, der stopper langs øde landeveje for at snakke med og tage billeder af heste.
Overvej hvor og hvornår, du stopper – brug feks. en telelinse fra bilen og pas på trafikken bag dig. Respektér hestenes ejere (hvis du kan få øje på dem – der er langt mellem gårdene) og de omgivelser hestene står i – det er ikke velset på Island at trampe rundt på mospuderne eller at gå ind til hestene!Bekymring 2: Hvordan kommer vi rundt? Skal vi kaste penge efter at leje en stor 4-hjulstrækker?

Nej, medmindre du er adventure-typen, der påregner at krydse højlandet, hvilket kræver forberedelse og rådgivning af en HELT anden kaliber. 
En almindelig personbil er tilstrækkelig til at opleve de gængse seværdigheder, krydse dale med grusvej eller nå besøgsgårde med hesteudlejning. Priserne i maj var ikke skræmmende for at leje en personbil – vi gav omkring 3000 for 8 dage. Dog stiger beløbet i højsæsonen. Bekymring 3: Er der varme på i sommerhuset
?
En typisk bekymring fra en dansker, hvor varmeressourcerne ikke kommer i nærheden af hverken dén pris eller tilgængelighed islændingene er begunstiget med. Dette spørgsmål fremkaldte latter hos vores islandske veninde. Du kan ligeså godt ændre dit mindset right away – varme er der rigeligt af, og sveder du indenfor, åbner du blot et vindue! Her fyrer man gerne for fuglene året rundt!Bekymring 4: Er vandet i hot tub´n rent eller skal det klores inden brug?

Endnu et latterfremkaldende spørgsmål til vores islandske veninde, der generelt tager ganske let på alle vores spørgsmål og med et kærligt smil imødekommer alle vores bekymringer. 
 Vi forstår bedre og bedre hvorfor.

Island er velsignet med enorme energiressourser. Hver en mindre by har sin egen udendørs swimmingpool, der kan opleves til meget overkommelige priser året rundt. Niveauet er højt og enhver dansk campingpladsejer ville se misundeligt efter at kunne tilbyde sine gæster så gode, lækre og varme udendørs pools.
Kør derfor aldrig nogen steder uden badetøj i bilen, du véd aldrig, hvornår lysten til en varm dukkert melder sig.
Og hvad angår hot tub´n i sommerhuset fyldte vi den med rent vand hver dag. Ingen klorlugt her! 
OBS. Tjek ALTID temperaturen inden du sætter dig – du kan risikere skoldning!Bekymring 5: Skal vi hæve kontanter?

Nope, i hvert fald ikke hjemmefra – Visakort kan bruges overalt! Selv i små gårdbutikker…Bekymring 6: Hvordan bliver vejret?

Formentlig skiftende – så tænk lag på lag, og bekymr dig ikke mere om det. Uundværligt er en god bomuldsbluse, herover en varm strik og tilslut en vand- og vindtæt jakke. Vores bedste all-round støvler var Red back ridestøvler, som hjemmefra var desinficeret.. De passer til både vandring og ridning.

Bekymring 7: Jeg bliver nok sulten på vejen – hvor ligger McDonalds?

Nope, McDonalds findes ikke på Island – men prøv de lokale Pylsu vagninn – uhm, drive-in pølsevogne med pølser, der ikke findes lige i DK.
Måske pga. af vindforholdene ligger alt fyldet i bunden under pølsen– smart!

Bekymring 8: Hvor mon jeg finder fedt og anderledes rideudstyr?
Sorry to say, vi fandt næsten kun mærkevarer som også er kendt i DK. Vi var i Lifland og Hestar og Menn, men vi hører gerne fra læsere med gode tips  – har vi overset noget? http://www.hestarogmenn.is/ http://www.lifland.is/hestar

Bekymring 9: Tjekker de mit rideudstyr i lufthavnen?
Det er ikke kotume, og eftersom du har vasket dine handsker, din jakke samt desinficeret dine støvler, har du ikke noget at bekymre dig om. Se mere her: http://www.mast.is/english/frontpage/import-export/import/ridingequipment/

Bekymring 10: Jeg har hørt at det er dyrt at spise på Island, skal vi bruge mange penge på mad?
Alt er relativt, men vi blev trods alt positivt overraskede. Det er danske priser eller lidt derunder at spise på f.eks. fastfood-restaurenter, hvorimod indkøb i supermarkeder ud fra sundhedsstyrelsens anbefalinger ift. frugt og grøntsager hurtigt kan blive dyrt. Gør lidt af hvert – og husk SKYR med indbygget ske. Det mætter godt på vejen, og fåes i mange lækre varianter.

 

 

 

 

 

 

Spread the love