Euromót – Nyt tiltag på det europæiske fastland

Euromót – Nyt tiltag på det europæiske fastland

Et nyt forsøg på traditionen!

Kunne du tænke dig at opleve gædingakeppni som det blev afholdt på Island i gamle dage? UnderEuromótblandes traditionerne med de fantastiske heste og ryttere fra i dag i et spændende event i Herning. Krydret med tölt og pasdiscipliner er Euromót stålsat på at positionere sig som et af efterårssæsonens vigtigste konkurrencer. 

Euromót afholdes for allerførste gang d. 2-4. september 2016 på dansk grund i HerningArrangørerne bag dette nye event indenfor gædingakeppni er lokalklubben Náttfari og Stutteri Katulabo. Arrangørerne fortæller, at idéen til Euromót udsprang af et ønske om ogen vilje til at fremmegædingakeppni konkurrencerne i Europa.

image

Europa  er  klar  til Gædingakeppni!
“Historisk set har vi været mere fokuseret på sportskonkurrencer i Europa. På Island derimod, er gædingakeppni den mest udbredte konkurrenceform idag,” forklarer Bo Hansen, ejer af Stutteri Katulabo.Det er også denne konkurrenceform, som så mange af os nyder hvert andet år under Landsmót! Med sådan en utrolig interesse i gædingakeppni mener vi også at europæiske islandshesteryttere skal nyde godt at denne form for konkurrence, som er kendt for at vise den islandske hest, når den er allerbedstKendetegn som vilje, form under rytter og den fantastiske power, der gemmer sig i denne lille hest udtrykkes simpelthen bare bedre i den mere frie konkurrenceform som gædingakeppni er.

Konkurrence på lige bane
Normalt vil man se gædingakeppnidisciplinerne redet på en ovalbane som vi ser det med tölt og de andre sportsklasser. Ved Euromót værner vi om de gamle traditioner og er stolte over at kunne melde ud at gædingakeppni vises på lige bane, sådan som det blev gjort i sportens tidlige år på Island, forklarer Bo Hansen. “Selvfølgelig har sporten og ikke mindst hestene udviklet sig en hel del siden da, men vi synes det er en god måde at fordre og pleje traditionerne og holde fast i det som gædingakeppni er kendt for. Fart, vilje og power i gangarterne.  Samtidig hjælper det med at sætte fokus på forskellen mellem sportskonkurrencerne og gædingakeppni,” forklarer Bo Hansen. 

Ekvipagerne skal konkurrere i de klassiske gædingakeppnidisciplinerBørneflok, JuniorflokUngrytterflok, B-flok and A-flok.Herudover vil der også være töltdisciplinerne T1/T2 på ovalbanenmed separate ungdomsklasser, og pasdisciplinerne P1, P2, P3 og PP1 på passporet.


Besøg www.euromot.dkfor at læse mere. Billetsalget åbner 15.august 2016 med gode priser på weekendbilletter.Billetterne kan ligeledes købes på Sporti.dk.

For mere information-  tag kontakt til pressekontakt Rikke Olsen på +45 4083 2623 eller stævneleder Bo Hansen, Stutteri Katulabo på +45 20 68 34 30 .

Post A Comment