Remove From Favorite Add To Favorite

En medrivende stemme – Interview med Henning Drath

Du har sandsynligvis hørt hans entusiastiske stemme til store islandshesteevents, senest til de nordiske mesterskaber i Biri, hvor især pasløbene får en ekstra dimension med Henning i højtaleren – Manden bag stemmen hedder Henning Drath – er international speaker og oprindeligt fra Tyskland.

Den islandske hest banede vejen til kærligheden.
Mens Henning læste til journalist havde han en studiekammerat, som havde islandske heste. Henning faldt for de skønne islandske heste, og det varede ikke længe, før han måtte eje sin egen islandske hest.
Han fulgte med rundt til stævner i oplandet, og pludselig en dag var der mangel på en speaker pga. sygdom. Henning blev derfor spurgt, om ikke han kunne springe på og overtage opgaven, og Henning takkede ja til denne udfordring. Han greb frisk mikrofonen, og at speake faldt ham tilsyneladende meget naturligt.

Henning viste sig at være en speaker, der kunne sprede naturlig glæde igennem mikrofonen med små sjove indlæg og en meget entusiastisk formidling, som han hurtigt blev kendt for. Der gik ikke længe før han blev meget efterspurgt som speaker. Udtalelse af islandske navne tilegnede han sig meget hurtigt.

I stævneverdenen mødte han kærligheden i Lisa Schürger, som han for nogle få uger siden blev gift med. Lisa Schürger, nu Lisa Drath er professionel rytter og træner hos IPZV. Hun har været 6 gange tysk mester, og er medlem af det Deutsche Bundeskader. Hun er ansat som leder og træner hos Gestüt Schlossberg, som ligger i Mecklenburg-Vorpommern. Se mere her: http://www.gestuet-schlossberg.de  – Gestüt Schlossberg ejer desuden gården Kvistir in Island. Tilsammen har de to gårde godt 150 heste.

henning og lisa drath

Henning og Lisa Drath. Foto: Ulrich Neddens – www.neddens-tierfotografie.de

Ved siden af at være en efterspurgt speaker i det nordiske rum og i Tyskland, driver Henning online portalen www.isibless.de, er dommer, arbejder som PR konsulent og skriver en del taler. Når der bliver tid til det, når han også ud på en hest sammen med sin kone, som han for øvrigt sparrer meget med i dagligdagen. Henning tilkendegiver med et stort smil og glimt i øjet hans store beundring for sin kone Lisa, hendes flotte præstationer og især hendes talent som rytter.

lisa drath

Afsluttende siger Henning, at han er meget glad for at komme rundt som speaker, og være efterspurgt i både Danmark, Island, Norge, Sverige, Finland og selvfølgelig Tyskland. Det er både hyggeligt og spændende fortæller han, og han er meget taknemmelig for at publikum modtager ham så positivt!

Vi på redaktionen kan nikke genkendede til, at så snart Henning er i nærheden spredes der god energi via en jordnær og afslappende humor. Generelt løftede stemningen sig på  hele presseetagen iblandt os redaktører, fotografer og alle øvrige formidlere af islandshesteverdenen. Tak til Henning, vi glæder os allerede til at ses igen!

Lisa Drath, tidligere Lisa Schürger. Foto: Ulrich Neddens

Spread the love